05
Μάι
2017
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (13/05/2017)

Εκδήλωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου (ώρες 10.00-17.00) στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της εκστρατείας «εμβολιάΖΩ», που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) το επόμενο δεκαπενθήμερο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, ζωγραφική, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αντιτετανικοί εμβολιασμοί  μικρών και μεγάλων, που πρόκειται να πάνε σε κατασκήνωση το καλοκαίρι.

Για τη συγκεκριμένη εκστρατεία έχει δημιουργηθεί η ειδική εφαρμογή «εμβολιάΖΩ» για Android και iOS, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω των τάμπλετ. Η εφαρμογή αυτή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια και απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τους εμβολιασμούς.  Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση, η αφύπνιση  του κοινού και η υπενθύμιση ότι οι εμβολιασμοί βρεφών, παιδιών, εφήβων, αλλά και ενηλίκων αποτελούν ένα επίτευγμα της επιστήμης, που κατάφερε να αλλάξει το επίπεδο υγείας και το προσδόκιμο επιβίωσης παγκοσμίως.

"Στις μέρες μας εξαιτίας της εκρίζωσης ασθενειών οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές ή αναπηρίες κατά το παρελθόν οι εμβολιασμοί υπόκεινται σε αμφισβήτηση που θεωρείται ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία" επισήμαναν ειδικοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου, με αφορμή την εκστρατεία.