Δήμος Παιονίας

image
Δήμαρχος: ΣΙΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πληθυσμός: 28.493

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
ΕΥΡΩΠΟΣ
ΛΙΒΑΔΙΑ
ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Ο δήμος Παιονίας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα  Κιλκίς και βρίσκεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Προέκυψε από τη συνένωση των δήμων  Πολυκάστρου, Γουμένισσας, Αξιουπόλεως, Ευρωπού  και της Κοινότητας Λιβαδίων.

Διοικητική έδρα του δήμου είναι το Πολύκαστρο, Ιστορική έδρα η Γουμένισσα.  Την Παιονία   απαρτίζουν 3 πόλεις, 40 χωριά , 6 κατοικημένοι και 4 ακατοίκητοι οικισμοί.    

Πρόκειται για  έναν πλούσιο και ευλογημένο από τη φύση τόπο, έναν κρυφό Παράδεισο στην Κεντρική Μακεδονία που περιμένει τους τυχερούς επισκέπτες να τον ανακαλύψουν και να τον αγαπήσουν για πάντα.

Η Παιονία, με το φυσικό  πλούτο και τις ομορφιές της, με τη μακραίωνη ιστορία  και την πλούσια παράδοσή ,  με τα γευστικά τοπικά   προϊόντα, τα  φημισμένα   κρασιά, τα μουσεία, τη ζεστασιά των ανθρώπων της   που προσφέρουν  απλόχερα τη φιλοξενία τους  είναι ένας τόπος ευλογημένος και ελκυστικός σε όλους.

Η έκτασή  της είναι 927 τετραγωνικά  χιλιόμετρα και ο μόνιμος πληθυσμός της  28.493 κάτοικοι,  σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ο δήμος  Παιονίας βρίσκεται σε στρατηγική θέση,  τον διασχίζει ο Αξιός ποταμός   και από αυτόν  διέρχεται η  νέα  και η παλαιά εθνική οδός Ευζώνων – Αθηνών.

Παράλληλα με τους  δύο συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και  Ευζώνων- Ειδομένης αποτελεί την κύρια χερσαία, οδική και σιδηροδρομική, είσοδο και έξοδο της χώρας προς Βαλκάνια και Ευρώπη.

Η Παιονία  σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε.