Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ

proedros greeting 2

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλέξανδρου, του Φιλίππου, του Αριστοτέλη, του Εμμανουήλ Παππά και του Παύλου Μελά, όλων αυτών των ιστορικών μορφών που καθόρισαν με την δράση τους τις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την υφήλιο.

Της Μακεδονίας του πολιτισμού και της παράδοσης, του τουρισμού και  του αθλητισμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής και της δημιουργίας.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη την δέσμευση μας  να πορευτούμε ενωτικά, αυτοδιοικητικά και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Να δυναμώσουμε την φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης  της κεντρικής Μακεδονίας των  38 δήμων, των 7 νομών και των  περισσοτέρων  από 2 εκατομμύρια πολιτών.

Ενδυναμώνοντας την αυτοδιοίκηση, δυναμώνουμε την δημοκρατία. Στην κοινή μας προσπάθεια κανείς δήμος δεν θα αισθάνεται ότι παλεύει μόνος και αβοήθητος. Τα βήματά μας θα είναι αποφασιστικά και σταθερά μέσα σε ένα περιβάλλον ευμετάβλητο και γεμάτο προκλήσεις.

Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι όραμα μακράς πνοής, αγώνας καθημερινός  με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στον πολίτη.

Είναι ταυτόχρονα και το κλειδί για την αποκέντρωση και την ανάπτυξη με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Ο τόπος μας πέρα από το ένδοξο παρελθόν μπορεί να έχει και ένα αισιόδοξο μέλλον με πίστη στις δυνάμεις μας  και σχέδιο.

Για όλες τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει η ΠΕΔΚΜ μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα και υπεύθυνα μέσω του διαδικτυακού μας τόπου στον οποίο σας καλώ να περιηγηθείτε.

 

Με εκτίμηση,

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ