05
Ιούλ
2023
ΠΕΔΚΜ: Συγχαρητήρια στο Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ

 

IMG_0690

Ι. Καϊτεζίδης: «Συγχαρητήρια σε έναν άξιο δήμαρχο και φίλο. Η εκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου ως προέδρου της ΚΕΔΕ είναι δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και την αυτοδιοίκηση συνολικά»

 

Τα θερμότατα συγχαρητήρια στον συνάδελφο τους, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εκφράζουν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και τα μέλη του Δ.Σ του οργάνου.

Η ΠΕΔΚΜ αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά μαχητική συμμετοχή του Λάζαρου Κυρίζογλου στους αυτοδιοικητικούς αγώνες, τη μεγάλη εμπειρία του από τη μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή του, την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κρίσιμα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτιμά ότι θα υπηρετήσει επάξια την ΚΕΔΕ από τη θέση του προέδρου, αγωνιζόμενος για το σύνολο των δήμων της χώρας και των αιτημάτων των αιρετών εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Και εν τέλει των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, η ΠΕΔΚΜ προσβλέπει σε συνέχιση της γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας με την ΚΕΔΕ, τόσο προς όφελος του θεσμού που υπηρετούν οι αιρετοί, όσο και των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της ΠΕΔΚΜ συγχαίρω τον καλό φίλο και προκάτοχό μου στην ΠΕΔΚΜ, δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της  ΚΕΔΕ. Είναι μια μεγάλη νίκη και μια δικαίωση για τον ίδιο και για όλη την αυτοδιοίκηση. Η ομόφωνη εκλογή του από το σύνολο των μελών του Δ.Σ του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Κέδε διδάσκει ότι η ενότητα και η ομόνοια είναι δύναμη για την αυτοδιοίκηση» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης.

Επισημαίνει ακόμη ότι ο Λάζαρος Κυρίζογλου είναι πρόσωπο που ταυτίζεται με την αυτοδιοίκηση, που την υπηρετεί με πάθος και επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια που τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους οι συμπολίτες του.

«Για μένα προσωπικά και για την ΠΕΔΚΜ είναι μεγάλη χαρά και τιμή που τα ηνία της προεδρίας στην ΚΕΔΕ κρατά από σήμερα ένας δικός μας άνθρωπος. Είναι όμως τιμή και για τον ίδιο το Λάζαρο Κυρίζογλου, αλλά και δικαίωση του αγώνα που δίνει μέσα από τους κόλπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπερασπιζόμενος διαχρονικά τα αιτήματα των δήμων και μεταφέροντας αποφάσεις των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε o κ. Καϊτεζίδης.