18
Ιούλ
2022
Ομόφωνο Συλλυπητήριο ψήφισμα για την απώλεια του Νικόλαου Παπαγεωργίου, μεγάλου εθνικού ευεργέτη.

 

 

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η απώλεια του Νικόλαου Παπαγεωργίου, μεγάλου εθνικού ευεργέτη και σημαντικού επιχειρηματικού παράγοντα της πατρίδας μας.

Nikolaos PapageorgiouΤο Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου που στήριξε με τις πράξεις του και τις δωρεές του την ελληνική κοινωνία και μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του και να επιδώσει ως φόρο τιμής, το ψήφισμα στους οικείους του.

 

 

Παράλληλα, αποφάσισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης:

  • Να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του Νικόλαου Παπαγεωργίου, σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 5 το απόγευμα, στη Σιάτιστα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου
  • Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης  των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

 «Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει την μεγάλη ευγνωμοσύνη της για την συνολική προσφορά του Νικόλαου Παπαγεωργίου στην χώρα, αναγνωρίζοντας ότι μέσα από τη φιλανθρωπική του δράση άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για όλους.

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου υπήρξε  ένας μεγάλος Έλληνας, σύγχρονος ευεργέτης, γνήσιος ευπατρίδης, μία σπουδαία, πολυσχιδής προσωπικότητα που διακρίθηκε για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση.

Εργάστηκε ακούραστα και με πολλή επιμονή, αναδείχτηκε από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στον τομέα της γουνοποιίας. Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος του νοσοκομείου που φέρει το όνομα της οικογένειας, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τον Απρίλιο 2009, ενώ ήταν και Πρόεδρος του “Ιδρύματος Παπαγεωργίου”.

Ένας άνθρωπος ακέραιος,  με ήθος, θέληση και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η ευγενική ψυχή του θα βρει τον παράδεισο και η απώλεια του θα αφήσει κενό δυσαναπλήρωτο. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη».