13
Νοέ
2019
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ-ΚΜ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) με σκοπό την εκλογή μελών του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και ακολούθως Προέδρου.

Τη Γ.Σ. της ΕΝΠΕ συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που ανοίγονται και ιδιαίτερα στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος, ο οποίος προέβη σε σημαντικές εξαγγελίες για θεσμικές παρεμβάσεις στον Α’ και Β’ βαθμό.

Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μέσα σ’ ένα κλίμα συγκίνησης, αποχαιρέτησε όλους τους αιρετούς του Β΄Βαθμού και έκανε απολογισμό του σημαντικού επί θητείας του έργου.

Η πιο ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Στη Γ.Σ. παραβρέθηκε ο Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήλωσε:  «Είναι ανάγκη να γίνει Διοικητική Μεταρρύθμιση στο Κράτος, τον πρώτο βαθμό και τον δεύτερο βαθμό. Είναι ανάγκη να γίνει μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων και στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Πιο κοντά στον πολίτη».