19
Ιούν
2019
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ

Λ. Κυρίζογλου: «Δεν πρόκειται περί εμπαιγμού από πλευράς των δημοτικών αρχών, αλλά περί εμπαιγμού των διοριστέων της 3Κ από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, της σημερινής και της προηγούμενης»

«Οι Δήμοι επιθυμούν στον ίδιο βαθμό με τους διοριστέους, τον διορισμό τους»

        Απαντήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το μείζον ζήτημα των διοριστέων της προκήρυξης 3Κ/2018, δίνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα (Τρίτη 18.6.2019) της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Αυτοδιοίκηση» που κάνει λόγο για «εμπαιγμό διοριστέων από τους Δήμους».

       Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ότι αρκετοί Δήμοι επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών και κάποιοι άλλοι ότι περιμένουν τους φακέλους των διοριστέων από το ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο είναι ψευδές.

         Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ξεκαθαρίζει σε επιστολή του, που απέστειλε στον ιστότοπο “Aftodioikisi” και στους Δήμους της χώρας,  πως δεν πρόκειται περί εμπαιγμού από πλευράς των δημοτικών αρχών, αλλά περί εμπαιγμού των διοριστέων της 3Κ από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, της σημερινής και της προηγούμενης, που υπόσχονταν κατά καιρούς, από τον Απρίλιο 2018 μέχρι πρότινος, την έγκαιρη έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο παρέτειναν τρεις φορές.

        Επισημαίνει μάλιστα πως οι Δήμοι επιθυμούν στον ίδιο βαθμό με τους διοριστέους, τον διορισμό τους και πως όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Πρόκειται για έλλειψη ενημέρωσης ή για κακή ενημέρωση της λεγόμενης «διαδικτυακής ομάδας 3Κ/2018 Ενωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι» τονίζει ο κ. Κυρίζογλου.

Η απάντηση του προέδρου  της ΠΕΔ-ΚΜ Λ. Κυρίζογλου προς αποκατάσταση της αλήθειας:

      «Στο δημοσίευμά της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Αυτοδιοίκηση» (18.6.2019, Τρίτη και ώρα 18.49) με τίτλο «Επιτυχόντες 3Κ/2018: Εμπαιγμός διοριστέων από τους δήμους», αναφέρεται:

      «Βολές» κατά δημοτικών αρχών εξαπολύνουν οι διοριστέοι μέλη της «διαδικτυακής ομάδας 3κ/2018 Ενωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι» και σημειώνουν:

«Επιμένουν αρκετοί Δήμοι ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών και κάποιοι άλλοι ότι περιμένουν τους φακέλους των διοριστέων από το ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο είναι ψευδές.

       Στο μεταξύ οι λίγοι Δήμοι που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν την εγκύκλιο από το Υπουργείο ισχυρίζονται ότι δεν ανοίγουν οι πίνακες ώστε να δουν τα στοιχεία των διοριστέων, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί με τα προσωρινά αποτελέσματα. Ο εμπαιγμός αρκετών δημοτικών αρχών συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές.

     Ενώ οι Δήμαρχοι γνωρίζουν τον κίνδυνο παγώματος των διορισμών σε περίπτωση εκλογής άλλης κυβέρνησης, οι περισσότεροι δεν προχωρούν στις πράξεις διορισμών των επιτυχόντων που οι ίδιοι αιτήθηκαν μέσω της προκήρυξης 3κ/2018 για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών».

      Τα ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για έλλειψη ενημέρωσης ή για κακή ενημέρωση της λεγόμενης «διαδικτυακής ομάδας 3Κ/2018 Ενωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι».

     »Η αλήθεια με στοιχεία έχει ως εξής: Την 14.6.19 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 επισκέφθηκα το ΑΣΕΠ (οδός Πουλίου αριθ. 6, Αθήνα) προκειμένου να ζητήσω τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα, διευθύνσεις κατοικίας, email) και τους φακέλους με τα δικαιολογητικά των διοριστέων της 3Κ/2018 για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ταυτόχρονα έθεσα το ζήτημα τόσο για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας όσο και για όλους τους δήμους της χώρας, διότι οι δήμοι δεν έχουν κανένα στοιχείο από τα ανωτέρω στη διάθεσή τους, ώστε να προβούν στην πρόσκληση-ειδοποίηση των διοριστέων.

        »Η αρμόδια διευθύντρια του ΑΣΕΠ μου εδήλωσε ότι όλα τα στοιχεία των διοριστέων της 3Κ είχαν σταλεί από το ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Εσωτερικών και ότι εμάς, τους δήμους, θα μας έστελνε σχετική ενημέρωση το Υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια στιγμή ζήτησα και έγινε παρουσία μου επικοινωνία της αρμόδιας διευθύντριας του ΑΣΕΠ με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών. Η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών μας πληροφόρησε ότι τα στοιχεία θα σταλούν στους δήμους άμεσα. Πράγματι την ίδια μέρα (Παρασκευή 14.6.19 και ώρα 15.15, ηλεκτρονική διανομή) εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους το με Α.Π. 45681/14.6.19 έγγραφό του με θέμα: «Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων προκήρυξης 3Κ/2018-Διορισμός Επιτυχόντων», το οποίο όταν έφτασε στους δήμους (ώρα 15.15) οι υπηρεσίες ήταν κλειστές και ακολουθούσαν οι αργίες του τριημέρου (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα Αγίου Πνεύματος, δηλαδή 15, 16 και 17 Ιουνίου 2019). Έτσι λάβαμε γνώση του ανωτέρω εγγράφου την Τρίτη 18-6-19. Το έγγραφο αυτό δεν μας παρείχε τα στοιχεία που θέλαμε αλλά μας παρέπεμπε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα προσωπικού τοπικής αυτοδιοίκησης, από όπου ο κάθε δήμος θα μπορούσε να αναζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

      Μέχρι την 12.00 ώρα της Τρίτης 18-6-19 στον ανωτέρω ειδικό διαδικτυακό τόπο του Υπ. Εσωτερικών δεν υπήρχε ο φάκελος «ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ 3Κ/2018» για να αντληθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Αναρτήθηκε και «άνοιξε» για την άντληση των σχετικών στοιχείων μετά την 12.00’ της 18.6.19.

       »Αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρόκειται περί εμπαιγμού από πλευράς των δημοτικών αρχών. Το αντίθετο συμβαίνει. Πρόκειται περί εμπαιγμού των διοριστέων της 3Κ από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, της σημερινής και της προηγούμενης, που υπόσχονταν κατά καιρούς, από τον Απρίλιο 2018 μέχρι πρότινος, την έγκαιρη έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο παρέτειναν τρεις φορές.

      »Τέλος, θωρούμε ακατανόητη, την μη αποστολή από το ΑΣΕΠ στους δήμους των σχετικών φακέλων με τα δικαιολογητικά περί των τυπικών προσόντων των διοριστέων, ώστε και οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία τους να αποφευχθούν. Με το ανωτέρω έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό στους δήμους ότι τα ανωτέρω δικαιολογητικά πρέπει εκ νέου να προσκομισθούν στους δήμους από τους διοριστέους.  

Επιθυμούμε στον ίδιο βαθμό με τους διοριστέους, τον διορισμό τους».