17
Ιαν
2019
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Λ. Κυρίζογλου «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια, κακή και συνιστά εθνικά ήττα»

Την απόλυτη αντίθεση τους στη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την επιζήμια και εθνικά επικίνδυνη, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών, όλων την Ελλήνων, στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου κάλεσε την Ελληνική Βουλή, τα κόμματα και τον κάθε ένα βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία είπε, ότι συνιστά εθνική ήττα. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε την στήριξη του στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν σύσσωμοι οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. "Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι εθνικά επιζήμια, κακή και συνιστά εθνικά ήττα. Είναι επαχθής σε βάρος της Ελλάδος. Όνομα γλώσσα εθνότητα δικαίωμα εισόδου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πέντε στα πέντε τους δώσαμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο. Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».
Μήνυμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, λέγοντας πως  «θα έπρεπε να τρομάζουμε με την κατακύρωσης της Συμφωνίας. Την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας».