16
Ιαν
2019
ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απόφαση της σύσκεψης φορέων για τη συμφωνία των Πρεσπών

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατια, σήμερα 16-01-2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνάντηση Ιεραρχών της Β.Ελλάδος τους οποίους εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ. Γεώργιος, του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ.Αποστόλου Τζιτζικώστα, Δημάρχων της Δ.Μακεδονίας ( Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών), Κ.Μακεδονίας (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π.Μελά, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Βέροιας, Νάουσας,  Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού), Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης (Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου), του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεωργίου Τάτσιου, του Προέδρου του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ :

  1. Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
  2. Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.
  3. Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
  4. Ν απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.
  5. Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  6. Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας.