13
Δεκ
2018
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΟΑΣΘ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σήμερα, 17 μήνες μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, δρομολογούνται λιγότερα λεωφορεία, των οποίων ο αριθμός βαίνει σταθερά μειούμενος. Τα λεωφορεία καθυστερούν περισσότερο, τίθενται εκτός λειτουργίας συχνότερα και ολοένα περισσότερο. Τις ώρες της αιχμής οι επιβάτες είναι σαν παστές σαρδέλες στα λεωφορεία. Οι πολίτες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές, φοιτητές, εργάτες κλπ., εύλογα και δίκαια διαμαρτύρονται.

 Ενώνουμε και την δική μας φωνή, την αγωνία και την διαμαρτυρία μας με την φωνή των πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση σύσταση και λειτουργία της ΑΣΥΘ Α.Ε προκειμένου να γίνει μέσω ΑΣΕΠ, το συντομότερο δυνατόν, πρόσληψη οδηγών και τεχνικών συντηρήσεων των λεωφορείων προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία τα 618 λεωφορεία τα οποία έχει σήμερα ο ΟΑΣΘ. Απαιτούνται 1761 οδηγοί, ενώ σήμερα υπηρετούν μόλις 1345 οδηγοί, εκ των οποίων κάποιοι απουσιάζουν λόγω ασθενειών. Σήμερα από τα 618 λεωφορεία του ΟΑΣΘ κυκλοφορούν μόλις 360-365. Οι περικοπές δρομολογίων σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και ξεπερνάνε το 50%.

Απαιτούμε, την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού για προμήθεια νέων λεωφορείων.

Απαιτούμε από τον ΟΑΣΘ να δίνει ακριβή στοιχεία των δρομολογίων τα οποία πραγματοποιούνται καθημερινά, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.