13
Νοέ
2018
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΔ-ΚΜ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 13.00 μ.μ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης: η Συνταγματική Αναθεώρηση, η Σχολική Στέγη, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, η συμμετοχή των αιρετών στο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ και η μη απόδοση πόρων στους ΟΤΑ

Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 13.00 μ.μ στα γραφεία της, επί της οδού 26ηςΟκτωβρίου 43.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι: η Συνταγματική Αναθεώρηση και οι προτάσεις που θα καταθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού, η Σχολική Στέγη, τα αναδρομικά δώρων και επιδόματος αδείας, η ψήφιση του προϋπολογισμού της ΠΕΔ-ΚΜ για το 2019, η συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων της Κεντρικής Μακεδονίας στο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και η μη απόδοση πόρων από το κράτος στους ΟΤΑ.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα συζητήσουν την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων 2018-2019, την πρόταση τροποποίησης καταστατικού (παράταση διάρκειας) του «Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς», το αίτημα για τη διατήρηση και ενίσχυση του ΙΓΜΕ, ενώ θα λάβουν απόφαση  για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης  (ΑΔΜΘ) για την εκπόνηση μελέτης.

 

Ημερήσια Διάταξη

Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:

 1. Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 12/2018.
 2. Συνταγματική αναθεώρηση.
 3. Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού.
 4. Αναδρομικά δώρων και επιδόματος αδείας.
 5. Σχολική στέγη.
 6. Πρόταση τροποποίησης καταστατικού (παράταση διάρκειας) «Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς».
 7. Αίτημα για τη διατήρηση και ενίσχυση του ΙΓΜΕ.
 8. Υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων 2018-2019.
 9. Αναφορά για μη απόδοση πόρων από το κράτος στους ΟΤΑ.
 10. Ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2019.
 11. Αποδοχή ποσού 215.443,02 από τους ΚΑΠ έτους 2018.
 12. Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2018.
 13. Δέσμευση πιστώσεων.
 14. Συμμετοχή στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
 15. Λήψη απόφασης για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δ/νση Δασών ΑΔΜΘ προς εκπόνηση μελέτης.
 16. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου «Ανακατασκευή – Αναπαλαίωση παραδοσιακού δημοτικού σχολείου Σίνδου και μετατροπή του σε νέο δημαρχιακό μέγαρο Σίνδου», του Δήμου Δέλτα (έγκριση).
 17. Ορισμός εκπροσώπων στα ΣΥΠΟΘΑ Κ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής).
 18. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Προβατά – Μονοκλησιάς – Άνω Καμήλας και Μητρουσίου, Β’ φάση» της ΔΕΥΑ Σερρών (έγκριση).
 19. Ορισμός εκπροσώπων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΚΤΕΛ ΠΕ Πέλλας.
 20. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου» (έγκριση).
 21. Ορισμός (αντικατάσταση λόγω παραίτησης) τακτικού εκπροσώπου στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας.
 22. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων Αγ. Παρασκευής και συνδετήριου με συλλεκτήρα Βασιλικών-Θέρμης» του Δήμου Θέρμης (έγκριση).
 23. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαγωνισμού έργων Δήμου Ωραιοκάστρου > 1 εκ. € έτους 2019.
 24. Ενημέρωση – Ανακοινώσεις.