01
Νοέ
2018
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Μαθηματικά των Πόλεων 2 ΕΩΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

H ΠΕΔ-ΚΜ Διοργανώνει Διεθνή Διημερίδα με θέμα: «Μαθηματικά των πόλεων» στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών»

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

στο Grand Hotel Palace

Θα τιμηθούν Θεσσαλονικείς Μαθηματικοί, συγγραφείς, Γιώργος Τσίντσιφας, Γιάννης Ζουρνάς και Στέφανος Μπαλής

Διεθνή Διημερίδα με θέμα «Μαθηματικά των Πόλεων – Τα 100 χρόνια των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας συναντούν τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας» » διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως "έτους Μαθηματικών" προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι εργασίες της Διημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο “Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace” (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη, όπου διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες  θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων,  για τις  μαθηματικές έννοιες στο πεδίο της πολεοδομίας,  για το πώς επηρεάζουν ή συμβάλλουν τα Μαθηματικά στις κατασκευές νοητικών δομών και τις αναγνώσεις κοινωνικών συστημάτων.

Επίσης θα αναφερθούν και στη Μαθηματική εκπαίδευση στο Αστικό Περιβάλλον, αλλά και σε θέματα όπως «Από την Στατιστική Μηχανική στα Μαθηματικά της πόλης».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών της Διημερίδας, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η ΠΕΔ-ΚΜ θα τιμήσουν για το επιστημονικό τους έργο και την εκπαιδευτική τους προσφορά, τους Θεσσαλονικείς Μαθηματικούς, Συγγραφείς Γιώργο Τσίντσιφα, Γιάννη Ζουρνά και + Στέφανο Μπαλή (η τιμητική πλακέτα θα επιδοθεί σε μέλος της οικογένειάς του).

Την πρώτη μέρα των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνουν  ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής Ε.Μ.Π, πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Καθηγητής Ανάργυρος Φελλούρης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Μ.Ε. Θανάσης Φυλάκης, και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ