05
Οκτ
2018
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Συνεχίζεται η εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νέες Ημερίδες στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης 9,11 και 16 Οκτωβρίου

Στους δήμους Κατερίνης και Κιλκίς συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι επιμορφωτικές – ενημερωτικές ημερίδες για τους παιδικούς εμβολιασμούς, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε συνεργασία με τη Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Στόχος είναι να ενημερωθούν το προσωπικό των ΟΤΑ και οι διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρων εμβολιασμών των παιδιών που φοιτούν σε αυτές τις δομές.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η Ημερίδα θα γίνει στο Δήμο Κατερίνης με εισηγητή τον παιδίατρο, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:  Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού.

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Κιλκίς με εισηγήτρια την παιδίατρο,  Ευαγγελία Φαρίνη. Θα συμμετέχουν οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας ΚιλκίςΚιλκίς, Παιονίας.

Ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για τους παιδικούς εμβολιασμούς ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι παιδίατροι, Νικόλαος Καρανταγλής, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Ευαγγελία Φαρίνη. Οι εισηγητές θα ενημερώσουν τις  διοικήσεις και τους εργαζόμενους των Παιδικών κα βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας ΘεσσαλονίκηςΑμπελοκήπων-Μενεμένης,  Βόλβης,  Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά,  Νεάπολης-Συκεών,  Παύλου Μελά,  Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι τις ενημερωτικές συναντήσεις, στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω”.

Μεγάλη συμμετοχή στο Δήμο Βέροιας

Στον κύκλο της εβδομάδας που πέρασε ενημερωτικές Ημερίδες έγιναν στους Δήμους  Βέροιας και Έδεσσας, με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων των διοικήσεων των δημοτικών δομών. Οι εισηγητές τόνισαν, μεταξύ άλλων ότι οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για λόγους προστασίας της υγείας, ενώ  ξεκαθάρισαν ότι τα εμβόλια είναι από τα ασφαλέστερα σκευάσματα και αποτελούν τον καλύτερο και φθηνότερο τρόπο πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων που ανακαλύφθηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μιλώντας στη διάρκεια της ενημερωτικής Ημερίδας που έγινε στο Δήμο Βέροιας η παιδίατρος Ευαγγελία Φαρίνη, εστίασε στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 15% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, με κάθετη άρνηση συνήθως των γονέων, λόγω παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, ακόμη και από τον ιατρικό κόσμο καμιά φορά. Αναφέρθηκε σε πραγματικά στοιχεία και στην ωφέλεια των εμβολιασμών, χαρακτηρίζοντας κακό σύμβουλο των γονέων το διαδίκτυο και τη συνωμοσιολογία και «ανίκητη» την ανοησία

Από την πλευρά του ο γιατρός της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Ημαθίας, Στέργιος Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις στον νόμο και στην κοινωνία, αλλά και στην υποχρεωτική τήρηση των εμβολιασμών για λόγους προσωπικής και δημόσιας υγείας,  ενώ είπε ότι στην περσινή επιδημία ιλαράς, σημειώθηκαν 3.500 κρούσματα και 4 θανάτους στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δ. Διαμαντόπουλος.