05
Ιούν
2018
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την ΠΕΔ-ΚΜ συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου και την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών

Ανάσα στους ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα έδωσε η ανακαινισμένη πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως με κονδύλια που διέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  (ΠΕΔ-ΚΜ) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Το έργο παραδόθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής παράδοσης που οργάνωσε η διεύθυνση της κλινικής, από τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, παρουσία του μέλους του Δ.Σ του οργάνου, Δημάρχου Παιονίας, Χρήστου Γκουντενούδη, του Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ηλία Βεργίδη, του Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, Αναστάσιου Καρανικόλα, του Διοικητή του Νοσοκομείου, Θεόδωρου Ρεβενάκη, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής, της οποίας το 85% των νοσηλευόμενων προέρχεται από όμορους νομούς, ανακαινίστηκε πλήρως, καθώς έγινε ανακατασκευή του δαπέδου και της οροφής και εξοπλίστηκε με σύγχρονου τύπου ξενοδοχειακή υποδομή. Η παρέμβαση αυτή βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας της Κλινικής, διαμορφώνει ένα άψογο περιβάλλον, διευκολύνοντας το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των νοσηλευόμενων ασθενών, των συνοδών και των επισκεπτών τους.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της ΠΕΔ-ΚΜ να στηρίξει την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, καλύπτοντας μια βασική ανάγκη, όπως η ανακαίνιση της εν λόγω πτέρυγας, ο πρόεδρος του οργάνου κ. Κυρίζογλου, τόνισε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ πιστεύει πως ενός καλού μύρια έπονται και για αυτό το λόγο, όπως είπε, ένωσε τη φωνή της με αυτή της Διοίκησης του Νοσοκομείου να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα προς όφελος των πολιτών, και κυρίως των ασθενών. «Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της διεύθυνσης της Ορθοπεδικής Κλινικής και της Διοίκησης του νοσοκομείου, γιατί η φήμη της κλινικής κατέστησε ονομαστό και ξεχωριστό το νοσοκομείο στο σύνολο του» δήλωσε στη διάρκεια της τελετής παράδοσης του έργου ο κ. Κυρίζογλου.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο που έχει αναπτύξει η ΠΕΔ-ΚΜ τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και κυρίως στο χώρο της Υγείας. Επισήμανε πως  μέχρι στιγμής η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών Ιατρείων, ενισχύοντάς τα με ιατρικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, όπως είπε, εξοπλίστηκαν τα Αγροτικά Ιατρεία Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς και Μεταμόρφωσης του Δήμου Παιονίας, ενώ στην ίδια περιοχή η ΠΕΔ-ΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τον οικείο Δήμο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ειδομένης, μετά την μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας. Επίσης αναφέρθηκε στη διάθεση κονδυλίων για την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Αγίου Παύλου, «Γ. Γεννηματά» και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό των Αγροτικών Ιατρείων στο Δήμο Αριδαίας, Μουδανιών Χαλκιδικής, Προμάχων στο Δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας και στο Δήμο Συντικής του νομού Σερρών.

«Και σε αυτή την περίπτωση στηρίζουμε το δικό σας σημαντικό έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς προς όφελος των ασθενών και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για το κοινό καλό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου.

«Η πρωτοβουλία της ΠΕΔ-ΚΜ άνοιξε το δρόμο» 

Σημαντικό για τη λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής και την καλύτερη φιλοξενία των ασθενών, χαρακτήρισε το έργο της ανακαίνισης τους χώρου, ο Διευθυντής,  Αναστάσιος Καρανικόλας. Εξήρε την πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους Δημάρχους που στήριξαν την απόφαση για την υλοποίηση του έργου. «Η πρωτοβουλία αυτή άνοιξε το δρόμο και σε άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης που θέλησαν να προσφέρουν με τον τρόπο τους στην αναβάθμιση του νοσοκομείου» τόνισε και πρόσθεσε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ αποδείχθηκε πολύτιμος αρωγός για ένα έργο απολύτως αναγκαίο, το οποίο, όπως είπε, υλοποιήθηκε με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία της κλινικής.

Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι ο πήχης που έχει βάλει τόσο η διεύθυνση της Κλινικής και το προσωπικό, όσο και η Διοίκηση του νοσοκομείου θα παραμείνει ψηλά, προκειμένου να διατηρήσει τη φήμη, το κύρος της και την αξιοπιστία της απέναντι στους ασθενείς.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, τάχθηκε υπέρ της θέσης που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου, πως πρώτα πράττουμε και μετά μιλάμε, ενώ έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο που έγινε στο νοσοκομείο. Έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής για το ποιοτικό, όπως είπε, έργο που προσφέρουν, καθώς και στη Διοίκηση της ΠΕΔ-ΚΜ για τη μεγάλη προσφορά της στο χώρο της υγείας. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του οργάνου, προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες στην πτέρυγα και η κλινική να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σισμανίδης, λέγοντας πως ήδη ο Δήμος έχει αποφασίσει να διαθέσει κονδύλια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ενώ αναφέρθηκε και την δωρεά δυο ασθενοφόρων. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που υλοποίησε η ΠΕΔ-ΚΜ, τονίζοντας ότι εκ των ενόντων πάντα προκύπτουν θετικά αποτελέσματα. «Είμαστε εδώ για το κοινό καλό και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια έδωσε από την πλευρά του στο Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ ο αντιπερφερειάρχης Κιλκίς, Ηλίας Βεργίδης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου που υλποιήθηκε. «Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα είμαστε σε πιο δύσκολη θέση να διαθέσουμε άμεσα κονδύλια, ωστόσο είμαστε στο πλευρό της διοίκησης του Νοσοκομείου και πρόθυμοι να βοηθήσουμε» ανέφερε.