08
Μαρ
2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ-ΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λ. Κυρίζογλου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, όπου συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, ενώ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής στην αδελφότητας της οποίας παρέδωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη, ο κ. Κυρίζογλου τον ενημέρωσε για το πολισχιδές έργο που αναπτύσσει η ΠΕΔ-ΚΜ τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ενώ εστίασε στο σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.  Μάλιστα του επέδωσε μια εικόνα της Παναγίας και το ντοκιμαντέρ «Μούσα Πολύτροπος», το οποίο αποτελεί παραγωγή της ΠΕΔ-ΚΜ και αφορά στα αρχαία θέατρα της Μακεδονίας. 

Στο ρόλο αυτό αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης κ.κ Ιωήλ, λέγοντας ότι δυστυχώς, η κρίση όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο βαθιά και οδυνηρή για τους πολίτες και πως η εκκλησία καθίσταται αρωγός στα προβλήματα του κόσμου, βοηθώντας και οικονομικά δεκάδες οικογένειες που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης. Ενδεικτικό είναι ότι η Μητρόπολη έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια περίπου 1 εκατ. ευρώ για το κοινωνικοπρονοιακό και φιλανθρωπικό της έργο.

Με δεδομένες μάλιστα τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, το Δ.Σ αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση, στο Δήμο Έδεσσας, να διαθέσει στην Μητρόπολη το ποσό των 25.000 προς ενίσχυση του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί.