08
Μαρ
2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΠΕΛΛΑΣ – ΔΩΡΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Πνοή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (νοσοκομειακή μονάδα Έδεσσας) δίνει το πλέον σύγχρονο αιμοκαθαρτικό μηχάνημα (συνοδευόμενο από καρέκλα – πολυθρόνα για τους ασθενείς), το οποίο πρόσφατα δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των αιμοκαθαρόμενων. Το μηχάνημα ήδη εγκαταστάθηκε στη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, και πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο, εξυπηρετώντας 35 ασθενείς την εβδομάδα.

Στις εγκαταστάσεις της νέας Μονάδας ξεναγήθηκαν σήμερα το πρωί μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του οργάνου, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, όπου ενημερώθηκαν για την άμεση λειτουργία της νέας Μονάδας, ενώ συναντήθηκαν και με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πέλλας.

Στη διάρκεια της ξενάγησης, οι γιατροί της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ανέφεραν ότι σε αυτή τη φάση γίνεται η μετακόμιση του εξοπλισμού στον ισόγειο χώρο του νοσοκομείου, όπου εγκαταστάθηκε πλέον και θα τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Αιμοκάθαρσης το επόμενο δεκαπενθήμερο. Υπογράμμισαν μάλιστα ότι η εν λόγω Μονάδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη δημόσια στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς λειτουργεί σε τέσσερις βάρδιες και εξυπηρετεί 35 ασθενείς κάθε εβδομάδα.

Στη διάρκεια συνάντησης του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ με το Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας, Χρήστο Σμία και το διευθυντή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, ο πρόεδρος του οργάνου κ. Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι  στόχος της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να στηρίζει και να προωθεί καλές πρακτικές, οι οποίες να έχουν άμεση ανταπόδοση στους πολίτες. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ,  το μηχάνημα αυτό επιλέχτηκε και για το νοσοκομείο Πέλλας, δεδομένου ότι υπάρχει προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσει, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των αιμοκαθαρόμενων.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Σμίας ευχαρίστησε θερμά την ΠΕΔ-ΚΜ για τη σημαντική δωρεά στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η διοίκηση και το προσωπικό εργάζονται καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία της νέα Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνεται η μεταφορά του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, ούτως ώστε να λειτουργήσει τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Εξάλλου ο κ. Κυρίζογλου ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι η ΠΕΔ-ΚΜ παρέδωσε δύο ίδια αιμοκαθαρτικά μηχανήματα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου ειδικά το καλοκαίρι, αυξάνονται οι ανάγκες. Τόνισε μάλιστα ότι εκτός από τα αιμοκαθαρτικά μηχανήματα, η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει, ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αριδαίας και Μουδανιών, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Όπως επίσης και τα δύο αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ένα ιατρείο αγροτικό στην Επτάλοφο του Κιλκίς και το αγροτικό ιατρείο των Προμάχων Αλμωπίας, Μεταμόρφωσης Παιονίας και Μουριών Κιλκίς.