21
Ιούν
2017
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔΚΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΠΔΔ

Κύριε Υπουργέ

Μετά την έκδοση-δημοσίευση των Πρακτικών της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017 (επισυνάπτονται και σας καλούμε να τα μελετήσετε, γιατί αποτελούν και κόλαφο για σας προσωπικά αλλά και μία διδασκαλία δηλαδή ένα μάθημα νομιμότητας, αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισονομίας και ισότητας), λαμβάνω για άλλη μια φορά την πρωτοβουλία να απευθύνω σ’ εσάς, ως θεσμικά κατά το Σύνταγμα αρμοδίου, νέα επιστολή, ώστε να μεριμνήσετε για άμεσες ενέργειες που να αφορούν τις χιλιάδες των συμβασιούχων που απασχολούνται στα ΝΠΔΔ της χώρας μας και βρίσκονται όμηροι των πολιτικών που ασκείτε.

Κύριε Υπουργέ

Όπως σας τόνισα εναγωνίως ήδη με την από 2 Μαΐου 2017 προσωπική και θεσμική επιστολή μου, αλλά και με το από 17 Μαρτίου 2017 Ψήφισμα της ΠΕΔ που σας κοινοποιήσαμε  (επισυνάπτονται στην παρούσα), η διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 4429/2016, η οποία αναφέρεται στους συμβασιούχους εργαζομένους σε υπηρεσίες καθαριότητας και οι συναφείς με αυτήν νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου σας επέβαλλαν κατά τρόπο εντελώς αντιδημοκρατικό αλλά και εντέλει και αντισυνταγματικό, όπως επανειλημμένα έχει κριθεί ήδη δικαστικά, την παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι την 31-12-2017.

Τώρα πλέον τί έχετε να πείτε μετά και την έκδοση-δημοσίευση των Πρακτικών της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017, δηλαδή ενός εκ των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας;

Πότε επιτέλους θα συμμορφωθείτε με την νομιμότητα; Πότε θα κατανοήσετε ότι πρέπει να σέβεσθε το Σύνταγμα και την από αυτό προβλεπόμενη ύπαρξη και λειτουργία της Αυτοδιοίκησης δηλαδή τη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια; Σας είχαμε προειδοποιήσει αλλά εσείς μας αγνοήσατε. Τώρα, που «τα ψέματα τελείωσαν» κι έχετε εσείς προσωπικά την ευθύνη, δεν θα την αναλάβετε; Δεν θα αποδεχθείτε τα λάθη σας; Δεν θα ζητήσετε μια δημόσια συγνώμη από τους εργαζόμενους, τους οποίους τόσο καιρό ουσιαστικά κοροϊδεύατε, από τους αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών;

Κύριε Υπουργέ

Σας κρούω για άλλη μια τελευταία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την  τυχόν συνέχιση άσκησης πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν υποτάχθηκαν πειθήνια στις εκβιαστικές πολιτικές σας και στην εντολή σας να εφαρμόσουν αντισυνταγματικές διατάξεις.

Σας προσκαλώ, να ανακαλέσετε άμεσα το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4364/10-3-2017 μη νόμιμο και απαράδεκτο έγγραφό σας προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, με το οποίο καλούσατε – ουσιαστικά διατάσσατε – τους Γενικούς Γραμματείς να κινήσουν την πειθαρχική δίωξη σε βάρος των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δεν εφάρμοσαν τις αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις (είχαν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές με Πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης) και να διατάξετε την άμεση διακοπή άλλως ανάκληση των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αιρετών, που ήδη έχουν ξεκινήσει για αυτό το θέμα και κατόπιν των εντολών σας. Ειδικότερα: σας καλούμε να διατάξετε την διακοπή των πειθαρχικών διώξεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης σε βάρος αιρετών δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαφορετικά, σας γνωρίζουμε, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας κάθε ενδεδειγμένο ένδικο μέσο εναντίον σας προσωπικά αλλά και εναντίον παντός ετέρου στην ιεραρχία του Υπουργείου σας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν την παράνομη εντολή σας και να συνδράμουν στην συνέχιση των παρανόμων και καταχρηστικών εντολών και ενεργειών σας.

Τέλος, κ. Υπουργέ, για μία ακόμη φορά σας επισημαίνουμε και σας προτείνουμε, για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, το μόνο νόμιμο και επιτρεπτό κατά το Σύνταγμα, αληθινό, δίκαιο, έντιμο και αξιοκρατικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος: πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με δημόσιο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και οι νυν συμβασιούχοι και πρώην συμβασιούχοι και κάθε άλλος Έλληνας πολίτης, κατ’ εφαρμογή της δίκαιης και ίσης αντιμετώπισης των πολιτών. Οι δαπάνες για το προσωπικό αυτό δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε επηρεάζουν το εθνικό χρέος της χώρας αλλά ως ανταποδοτικές βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικείων δήμων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τις ειδικότητες και τον αριθμό των εργαζομένων κι όχι εσείς ως Υπουργός.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας.  

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ

Λάζαρος Κυρίζογλου

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ