04
Οκτ
2023
ΠΕΔΚΜ: Αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση τον Γιάννη Ιωαννίδη, κορυφαία και εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού.

 

 

ioannidis 1000x600 (1)

Ι. Καϊτεζίδης: «Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποχαιρετούν τον πολυνίκη προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ»

 

Τη θλίψη και τη βαθιά συγκίνησή της για την απώλεια του κορυφαίου προπονητή, θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας πως ο Άρης, η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποχαιρετούν τον άνθρωπο που έγραψε χρυσές σελίδες δόξας στο ελληνικό μπάσκετ.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχασε ένα από τα καμάρια του ελληνικού μπάσκετ, τον αθλητή και τον προπονητή που τίμησε την ελληνική σημαία και δόξασε τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας με τις διακρίσεις του σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει:

“Αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον αθλητή, τον πολυνίκη προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Τον άνθρωπο που υπήρξε μαχητής και αγωνιστής παντού: στον αθλητισμό, την κοινωνία και την πολιτική την οποία υπηρέτησε με το ίδιο πάθος και αγάπη.

Ο αποκαλούμενος και “Ξανθός” παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής με το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος. Συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής της μεγάλης ομάδας των Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναμφισβήτητα υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ και οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά και την Εθνική μας ομάδα, δημιουργώντας δική του σχολή. Το αποτύπωμά του στην κοινωνία και τον αθλητισμό θα μείνει ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Σημαντική και η παρουσία του στην πολιτική ζωή την οποία υπηρέτησε σαν Βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015 όπως και η προσφορά του σαν Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για την απώλειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».