15
Δεκ
2022
ΠΕΔΚΜ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΓΙΑΜΗ

 

1111

Ι. Καϊτεζίδης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι φτωχότερη. Μια εμβληματική, γνήσια αυτοδιοικητική φωνή»

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για τον θάνατο του επί σειρά ετών δημάρχου Θέρμης Γιώργου Κουγιάμη εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας ότι έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που υπήρξε εμβληματική μορφή της αυτοδιοίκησης.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, επισημαίνοντας ότι η Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε για 16 χρόνια οφείλει πολλά στο Γιώργο Κουγιάμη, καθώς έδωσε μάχες και αγώνες, τόσο για το θεσμό όσο και για τον τόπο του.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης τονίζει:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι φτωχότερη μετά το θάνατο του πρώην δημάρχου Θέρμης Γιώργου Κουγιάμη ο οποίος για 16 συνεχόμενα χρόνια υπηρέτησε και τίμησε το θεσμό με υπευθυνότητα, εργατικότητα και γνήσια αυτοδιοικητική λογική.

Διετέλεσε κοινοτάρχης και δήμαρχος Θέρμης, βάζοντας τα θεμέλια για τη ανάπτυξη της περιοχής, προικοδοτώντας πλούσια και σημαντικά έργα στο μετέπειτα διευρυμένο δήμο.

 Ο Γιώργος Κουγιάμης ήταν ένας αγωνιστής με ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος συνέβαλε στην ανάπτυξη και στην ισχυροποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο ως κοινοτάρχης και δήμαρχος Θέρμης, όσο και ως αιρετό μέλος στα θεσμικά της όργανα. Άφησε σημαντική παρακαταθήκη κοινωνικής προσφοράς, μια προσφορά, την οποία κεφαλαιοποίησαν οι διάδοχοι του στο δήμο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».