20
Ιαν
2022
ΠΕΔΚΜ: Καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα βίας κατά αιρετών και θεσμών

 

molotof dimarxeio thermaikou3

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εκφράζοντας το Δ.Σ και το σύνολο των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα βίας και απειλών κατά αιρετών και θεσμών, που μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό.

Μόλις πρόσφατα, είχαμε την εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε στο δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού, την απειλητική επιστολή που έστειλαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στο δήμαρχο Κιλκίς με απειλές για  τον ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο,  σε συνέχεια ανάλογων περιστατικών βίας και εκβιασμού στα δημαρχεία Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης – Συκεών κλπ.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε:

«Πρόκειται για φαινόμενα επικίνδυνα και η έκφραση της καταδίκης μας πρέπει να είναι στον ανώτατο βαθμό. Τέτοια φαινόμενα απειλών κάθε μορφής σε βάρος δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εν γένει αιρετών, εκτός του ότι πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και ομόφωνα, δείχνουν το επικίνδυνο του πράγματος. Η ΠΕΔΚΜ καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τον πιο απερίφραστο τρόπο και εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της  στα θύματα των έκνομων ενεργειών».

Ανέφερε ακόμη ότι η ΠΕΔΚΜ θα προβεί και σε πολιτική παρέμβαση για όλα αυτά τα φαινόμενα βίας.  Γνωστοποίησε πως το προεδρείο της Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, με αίτημα την προστασία των θεσμών και των εκπροσώπων τους.