07
Σεπ
2021
Η ΠΕΔΚΜ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

mikis2

Τον άνθρωπο που σημάδεψε την πολιτιστική και πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζει το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η ΠΕΔΚΜ αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη την εμβληματική προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, έναν οικουμενικό καλλιτέχνη, που ταύτισε την πορεία του με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Τον καλλιτέχνη που εκπροσώπησε και τίμησε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

«Αποχαιρετούμε τον άνθρωπο, σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και στην πολιτική. Θα μείνει στην μνήμη ως ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδας, η μουσική του οποίου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

O κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα με το έργο του και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Η συμβολή του είναι ανεκτίμητη, τόσο στην παγκόσμια μουσική, όσο και στην προστασία των ιδανικών της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πια μαζί μας, αλλά αφήνει πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη το μεγαλειώδες έργο του σε όλους εμάς και τις επόμενες γενιές» τονίζει το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ.