23
Ιαν
2020
H ΠΕΔ-ΚΜ ΈΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους με σημαντική κοινωνική προσφορά

Ι. Καίτεζίδης: «Τιμούμε άξιους ανθρώπους για την πολύ σημαντική τους προσφορά, που αποτελούν παράδειγμα ζωής και είναι αθέατοι από τα φώτα της δημοσιότητας. Ανθρώπους που η πίστη τους κάνει θαύματα και ανοίγουν δρόμους εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια»

 

Τρεις ανθρώπους με σημαντική προσφορά στην κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αποτελούν παράδειγμα ζωής, τίμησε σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, και των μελών της μεγάλης αυτοδιοικητικής οικογένειας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης απένειμε τιμητικές πλακέτες στον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη, που ίδρυσε και λειτουργεί το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων, «Φάρος του Κόσμου», τον απόφοιτο, πλέον, του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, τυφλό φοιτητή, Αργύρη Κουμτζή και τον επί 38 έτη Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμαριάς, Σταύρο Ζαμπέτογλου.

«Τιμούμε σήμερα τρεις ανθρώπους που η πίστη τους κάνει θαύματα και ανοίγουν δρόμους εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια. Τους τιμούμε  για την πολύ σημαντική τους προσφορά, που αποτελούν παράδειγμα ζωής και το οποίο εκπέμπουν με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια. Λειτουργούν αθέατοι από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά παράγουν ένα ουσιαστικότατο έργο και αυτό τιμούμε σήμερα» δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής ο κ. ΚαΪτεζίδης, στην οποία παραβρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες, αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο κ. Καϊτεζίδης, μίλησε τόσο για τη σπουδαία ποιμαντική του δράση, όσο και για το τεράστιο έργο αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιτελείται μέσω της Μητρόπολης του. «Επιδεικνύει σαφή προτίμηση προς τα έργα των Δήμων, τα οποία θα συνεχιστούν μέσα από την αγαστή συνεργασία που οικοδομήσαμε όλα αυτά τα χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού συνεχάρη τον κ. Καϊτεζίδη για την εκλογή του στην ΠΕΔ-ΚΜ, κάλεσε όλους τους αιρετούς να διατηρήσουν την ενότητα για όλα τα καλά που πρέπει να γίνουν και αξίζουν για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με το φλουρί να κερδίζει ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης Συκεών, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, Χρήστος Ζησάκος, στον οποίο δωρίστηκε μία εικόνα της Παναγιάς. Τυχερός Δήμος φέτος ήταν η Αλμωπία, στην οποία έτυχε κατόπιν κλήρωσης χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ για τους σκοπούς του Δήμου.

Τίμησε ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα ζωής

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Καιτεζίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον πατέρα Αθηναγόρα που δημιούργησε και λειτουργεί τον «Φάρο του κόσμου», το κέντρο προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, για τον οποίο εξέφρασε την ευχή ο «Φάρος του κόσμου» να συνεχίζει να φωτίζει τον δρόμο των ξεχασμένων παιδιών, αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον όλοι θα δουν περισσότερα πράγματα από αυτά τα παιδιά. Ανέφερε ακόμη πως ο πατέρας Αθηναγόρας, είναι ευρύτερα γνωστός, ως ο ιερέας «που άναψε τον φάρο που φωτίζει ένα γκέτο».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στον «Φάρο» συμβολική οικονομική στήριξη ύψους 5.000 ευρώ.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον τυφλό φοιτητή απόφοιτο πλέον του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, καθώς είχε απορριφθεί το 2014 από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός, αλλά τελικά έγινε δεκτός και διέπρεψε στις σπουδές του. Την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του ο πατέρας του, Σωτήρης Κουμτζής, καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται στη Γερμανία, όπου εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία.

Από τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ τιμήθηκε ακόμη ο επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς και ένας από τους μακροβιότερους στη Βόρεια Ελλάδα, Σταύρος Ζαμπέτογλου.

«Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους δημοτικούς συμβούλους στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα που αποχαιρέτισε την αυτοδιοίκηση έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια, υπηρετώντας τον Δήμο Καλαμαριάς ανελλιπώς από το 1982.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ απευθυνόμενος στους Δημάρχους επανέλαβε πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των επτά νομών και των 38 Δήμων, μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά «έχουμε όρεξη για δουλειά και συνεργασία. Κανείς Δήμος δεν θα νοιώθει μόνος τους. Θα τα παλεύουμε όλοι μαζί και το εννοούμε με αυτοδιοικητική και ενωτική λογική.