23
Ιούλ
2019
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη διαμόρφωση σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από φυσικές καταστροφές, στη Ραφήνα με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πρόταση της Αυτοδιοίκησης για το: «Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Αττικής – Διεθνείς και Εθνικές Παράμετροι Σχεδιασμού», από τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Ε.Κ.Π.Α. και του Ο.Α.Σ.Π..

Στόχος είναι μέσα από το διάλογο, να μπουν οι βάσεις για την αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την ενημέρωση και την εκπαίδευση του πληθυσμού, αλλά και των δυνατοτήτων του εθελοντικού κινήματος, προκειμένου να επιτύχουμε την πλήρη αποτελεσματικότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ)