16
Μάι
2019
ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής δράσης με θέμα «Κοινωνία της Κυκλοφορίας – Διασταυρούμενες ματιές» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (13 – 17 Μαϊου) από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Η δράση παρουσιάστηκε χθες στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» του Δημαρχείου Αμπελοκήπων (Π. Γρηγορίου Ε΄12, Αμπελόκηποι), με τη συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, Άρης Ζωγραφος, ενώ την παρουσίαση της δράσης έκανε η δημοσιογράφος, Σύνθια Σάπικα.

 

Αύριο ολοκληρώνονται οι δράσεις

         Οι δράσεις του Συλλόγου θα πραγματοποιούνται μέχρι και αύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

        Τα προγράμματα βασίζονται στις οδηγίες που έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο και οι ενότητες τους αφορούν:

• Στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας – πινακίδες και σήμανση κ.λπ.

• Στην οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών – βιώσιμη κινητικότητα – εμποδιζόμενα άτομα

• Στη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης (μαθητές και μαθήτριες ως οδηγοί και ως επιβάτες)

• Στην κυκλοφοριακή συμπεριφορά – οικονομία και περιβάλλον

           Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, βιωματικές δράσεις (ζώνη ασφαλείας, τυφλές γωνίες των οχημάτων, απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο) καθώς και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα παιδιά μιλάνε για τον δρόμο: στο Σχολείο της Φύσης».