13
Μάι
2019
ΠΕΔ-ΚΜ: Δράσεις και προγράμματα για την οδική ασφάλεια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Τις εκδηλώσεις συντονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο πλαίσιο της θεματικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (13 – 17 Μαΐου 2019)

 

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα "Κοινωνία της Κυκλοφορίας: Διασταυρούμενες Ματιές" έχει προγραμματίσει σε σχολεία της Θεσσαλονίκης,ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγήςσε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ – ΚΜ).

 

         Οι δράσεις αυτές θα αναπτυχθούν από σήμερα έως και την ερχόμενη  Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Μια από τις κεντρικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Συλλόγου θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, από τις 11:00 έως τις 13:00, στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» του Δημαρχείου Αμπελοκήπων (Π. Γρηγορίου Ε΄12, Αμπελόκηποι), με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων και υπό την αιγίδα της ΠΕΔ – ΚΜ.

Τα προγράμματα βασίζονται στα οδηγίες που έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο και οι ενότητες τους αφορούν:

• Στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας – πινακίδες και σήμανση κ.λπ.

• Στην οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών – βιώσιμη κινητικότητα – εμποδιζόμενα άτομα

• Στη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης (μαθητές και μαθήτριες ως οδηγοί και ως επιβάτες)

• Στην κυκλοφοριακή συμπεριφορά – οικονομία και περιβάλλον

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται βιωματικές δράσεις (ζώνη ασφαλείας, τυφλές γωνίες των οχημάτων, απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο) καθώς και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα παιδιά μιλάνε για τον δρόμο: στο Σχολείο της Φύσης».

Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια των παιδιών (γονείς, εκπαιδευτικούς, συγκοινωνιολόγους, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κλπ.) να συμμετέχουν –με τα παιδιά ή τους μαθητές τους– στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων και να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην επίτευξη των στόχων του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

 

*Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση στο τηλέφωνο, 6947728557, υπεύθυνος, Αθανάσιος Σκορδάς.