18
Απρ
2019
ΠΕΔ-ΚΜ: Εκφράζει ικανοποίηση για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα

 

Λ. Κυρίζογλου: «Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) αγωνίσθηκε για το σκοπό αυτό. Εκφράζει την ικανοποίησή της και συγχαίρει το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη»

 

Tην ικανοποίηση του για την τοποθέτηση του αγάλματος του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα εκφράζει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ενώ παράλληλα συγχαίρει το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επιτέλους, το «αντιφιλιππικόν και αντιμακεδονικόν μένος» του μεγάλου αρχαίου Αθηναίου πολιτικού και ρήτορα Δημοσθένη, ύστερα από 2340 και πλέον χρόνια, εξέλιπε. Δεν υπάρχει και τυπικά. Το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στην Αθήνα από το δήμο Αθηναίων. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) αγωνίσθηκε για το σκοπό αυτό. Εκφράζει την ικανοποίησή της και συγχαίρει το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη».

Υπενθυμίζεται ότι το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (1913-2005) απεικονίζει τον Αλέξανδρο σε νεαρή ηλικία και τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικό βάθρο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Παντελής Νικολακόπουλος.