18
Οκτ
2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονία με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

«Ο εμβολιασμός είναι τα πιο ασφαλές προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ασθενειών»

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι επιστήμονες για την επανεμφάνισης ασθενειών που είχαν ξεχαστεί, όπως η ιλαρά, ερυθρά παρωτίτιδα, και πολιομυελίτιδα, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για τους παιδικούς εμβολιασμούς που οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Απευθυνόμενοι στο προσωπικό των δημοτικών δομών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, υπογράμμισαν ότι όσα παιδιά δεν εμβολιάζονται είναι αντιμέτωπα με αυτά τα νοσήματα, ενώ απηύθυναν έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Επισήμαναν ακόμη ότι τα εμβόλια σώζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδικές ζωές, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο, και πιο ασφαλές προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων, άνοιξε από το Δήμο Σερρών συνεχίστηκε σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έκλεισε με κεντρική εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι παιδίατροι Ευαγγελία Φαρίνη, Κώστας Χατζηδάκης και Νίκος Καρανταγλής, οι οποίοι εκτός από την επισήμανση ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι αναγκαίοι, ενημέρωσαν του γονείς, ειδικά τους ανασφάλιστους γονείς, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το κόστος των εμβολίων, ότι μπορούν να γίνουν εντελώς δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες δομές, καθώς τα περισσότερα εντάσσονται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Την Ενημερωτική Ημερίδα  στο Δήμο Θεσσαλονίκης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Σε δηλώσεις τους τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να στήσει μια ασπίδα προστασίας απέναντι στο κίνημα του αντεμβολιασμού που αναπτύσσεται, επιστρατεύοντας παιδιάτρους με στόχο να ενημερώσουν το προσωπικό και τους γονείς ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές μεθόδους προστασίας της υγείας, με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Ειδικά σε μία περίοδο όπου η πανευρωπαϊκή επιδημία ιλαράς βρίσκεται σε εξέλιξη και η γρίπη – Αρμαγεδδών είναι προ των πυλών, η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν οι  διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Παιδικών κα βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας ΘεσσαλονίκηςΑμπελοκήπων-Μενεμένης,  Βόλβης,  Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά,  Νεάπολης-Συκεών,  Παύλου Μελά,  Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι τις ενημερωτικές συναντήσεις, στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω”.