17
Σεπ
2018
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΔ-ΚΜ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΛΑΖΑΡΟ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μπέλλες» Κιλκίς εξήρε τη σημαντική προσφορά του στην ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Μουριών

Τιμητική διάκριση στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου απένειμε η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπέλλες» Κιλκίς, για την πολύτιμη προσφορά του, στην ενίσχυση και  αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού του Αγροτικού Ιατρείου  στις Μουριές Κιλκίς.

Η πλακέτα στον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ απονεμήθηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στην περιοχή, όπου ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει η ΠΕΔ-ΚΜ, όπως τη δωρεά αιμοκαθαρτικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία Αγίου Παύλου της Θεσσαλονίκης, Έδεσσας του νομού Πέλλας και του Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, είπε ο πρόεδρος,  ΠΕΔ-ΚΜ  ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αριδαίας, Μουδανιών, Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, το αγροτικό ιατρείο στην Επτάλοφο Κιλκίς, καθώς και τα ιατρεία των Προμάχων Αλμωπίας και Μεταμόρφωσης Παιονίας Κιλκίς.

Η ΠΕΔ-ΚΜ ενισχύει σημαντικά τις δομές Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΔ-ΚΜ αποφάσισε την ενίσχυση και  αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού του Αγροτικού Ιατρείου  στις Μουριές Κιλκίς, μετά από αίτημα που διατύπωσε ο Δήμος Κιλκίς, ο οποίος με έγγραφο που έστειλε ζήτησε από το Δ.Σ της  ΠΕΔ -ΚΜ να εξετάσει τη δυνατότητα ενίσχυσης του περιφερειακού ιατρείου της παραμεθόριας Δημοτικής Ενότητας Μουριών (που εδρεύει στον οικισμό Σ.Σ. Μουριών).

Ο οικισμός βρίσκεται σχεδόν πάνω στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο και εξυπηρετεί τόσο τον ακριτικό πληθυσμό των 9 οικισμών που αποτελούν την οικεία Δημοτική Ενότητα, όσο και της ευρύτερης περιοχής. 

Όπως ανέφερε στο έγγραφο του ο Δήμος Κιλκίς «αυτή η τόσο απαραίτητη εξυπηρέτηση αποβαίνει ανεπαρκής και ατελής, καθώς το περιφερειακό Ιατρείο στερείται στοιχειώδους ιατρικού εξοπλισμού, που περιγράφεται στο ως άνω έγγραφο (ambu με σετ διασωλήνωσης, καρδιογράφος, ωτοσκόπιο, ακουστικά, πιεσόμετρο), καθώς και ηλεκτρονικού εξοπλισμού γραφείου απαραίτητου κυρίως για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την εν γένει διεκπεραίωση των σχετικών λειτουργιών του».

Για αυτό το λόγο ζήτησε από την ΠΕΔ-Κ Μ να ανταποκριθεί στο αίτημα του λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες δωρεές σε άλλα αγροτικά – περιφερειακά ιατρεία. Το συνολικό ποσό που διατέθηκε ανήλθε σε 5.000 ευρώ.