27
Αυγ
2018
TΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 29/8/2018, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00

 

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου και η λήψη συμπληρωματικών δράσεων παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στις 13.00 μ.μ στα γραφεία της, επί της οδού 26ηςΟκτωβρίου 43.

Ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και η άμεση λήψη συμπληρωματικών δράσεων παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη εκτελείται.

 

Το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια δύο  οχημάτων και δωρεάν παραχώρησή τους στον πυρόπληκτο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τα αναδρομικά εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (άρθρ. 44 Ν. 4320/2015), ενώ θα τεθεί υπόψη του σώματος και η πρόταση του Δήμου Θερμαϊκού για παρουσίαση θαλάσσιων συγκοινωνιών στην 83η ΔΕΘ.

Ακόμη, τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα συζητήσουν το ζήτημα της συντήρηση οδικών δικτύων εκατέρωθεν σιδηροδρομικών γραμμών, την αποζημίωση των Προέδρων Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων των ΟΤΑ, το αίτημα του Δήμου Νάουσας για ενίσχυση ανάδειξης της Σχολής του Αριστοτέλη, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης οι αιρετοί θα κληθούν να ορίσουν εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

 1. Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 10/2018.
 2. Προμήθεια δύο (2) οχημάτων και δωρεάν παραχώρησή τους στον πυρόπληκτο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
 3. Εξέλιξη κρουσμάτων ιού Δυτικού Νείλου στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Άμεση λήψη συμπληρωματικών δράσεων παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη εκτελείται.
 4. Αναδρομικά εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (άρθρ. 44 Ν. 4320/2015).
 5. Πρόταση Δήμου Θερμαϊκού για παρουσίαση θαλάσσιων συγκοινωνιών στην 83η ΔΕΘ.
 6. Συντήρηση οδικών δικτύων εκατέρωθεν σιδηροδρομικών γραμμών.
 7. Αποζημίωση Προέδρων Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων.
 8. Αίτημα Δήμου Νάουσας για ενίσχυση ανάδειξης της Σχολής του Αριστοτέλη.
 9. Ορισμός ενός τακτικού εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών ΠΕ Ημαθίας.
 10. Ορισμός ενός τακτικού εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Γνωμοδοτική Επιτροπή ΕΔΧ Αυτοκινήτων ΠΕ Ημαθίας.
 11. Ορισμός ενός τακτικού εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου ΠΕ Ημαθίας.
 12. Ορισμός ενός τακτικού εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Επιτροπή για την υπέρβαση χλμ αποστάσεων μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων ΠΕ Ημαθίας.
 13. Ορισμός ενός τακτικού εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Επιτροπή άρθρου 14 Ν. 2459/1997 (χορήγηση βιβλιαρίων ΟΓΑ).
 14. Ορισμός ενός αναπληρωτή εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στο Τεχνικό Συμβούλιο ΠΕ Ημαθίας.
 15. Ορισμός ενός αναπληρωτή εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Επιτροπή Παιδικών Χαρών Ν. Ημαθίας.
 16. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (Αν.ΠΕ) και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (29-8-2018) (έγκριση)
 17. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην 25η Τακτική Γ.Σ. της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε., Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (3-9-2018). (έγκριση)
 18. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας «ΠΕΤΑ Α.Ε.» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (6/9/2018). (έγκριση)
 19. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. Α.Ε. και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (28/8/2018). (έγκριση)
 20. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Ετήσια Γ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (27/8/2018) (έγκριση).
 21. Ορισμός εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Τακτική ΓΣ των μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (7/9/2018). (έγκριση)
 22. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (6/9/18). (έγκριση)
 23. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο: «Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων – Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου & Περιβάλλοντος – Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν – Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου (Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων & αποκατάσταση βλαβών)» ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (προϋπολογισμού 1.451.612,91 € χωρίς ΦΠΑ. (έγκριση)
 24. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «Κεντρικοί Εξωτερικοί Αποχετευτικοί Αγωγοί Πεδινών Οικισμών Διευρυμένου Δήμου Νάουσας της ΔΕΥΑΝ (προϋπολογισμού 6.819.371,13 € με ΦΠΑ). (έγκριση)
 25. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού του έργου «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης ΤΚ Αγίου Πνεύματος, Εμμανουήλ Παππά, Δαφνουδίου, Τούμπας Δήμου Εμμανουήλ Παππά». (έγκριση)
 26. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για την Επιτροπή του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (π. Εδεσσαίος) προϋπολογισμού 2.100.000,00€.(έγκριση)
 27. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για συγκρότηση Επιτροπής έργου «Κρασπεδώσεις – πλακοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θερμαϊκού» προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.
 28. Εκκρεμότητες λυθείσας Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας “Αλέξανδρος”.
 29. Ενημέρωση – Ανακοινώσεις.