13
Δεκ
2017
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Μ.Ε.Α. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τo Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς  την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλονίκης

Απόφαση να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, έργο που προβλέπεται από το νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) έλαβε σήμερα το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ οι δήμαρχοι αποφάσισαν  να στείλουν άμεσα το αίτημα στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε στο γραφείο του υπουργού, ενώ ελήφθη και σχετική απόφαση από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου η σχετική απόφαση προβλέπει τη δημιουργία της μονάδας μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αφορμή ωστόσο την επισήμανση του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου ότι το έργο μπορεί να γίνει με κρατική χρηματοδότηση, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ τόνισε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση μαζί του ώστε να προχωρήσει το θέμα ως έχει. “Εμείς πάμε με ΣΔΙΤ, όπως αποφασίσαμε, και αν βρεθούν τα κρατικά χρήματα συγκεκριμένα, και με τρόπο που θα διασφαλίζεται η χρηματοδότηση, δεν έχουμε αντίρρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αντίθεση του με τη διαδικασία αυτή εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ., Απόστολος Αντωνούδης, ενώ  το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί κατ’΄ αρχήν το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η μονάδα στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ για τη μονάδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη που χωροθετήθηκε στον Άγιο Αντώνιο εκτίμησε ότι το έργο θα μπορεί να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο του 2018, καθώς τα χρήματα, όπως είπε, είναι εξασφαλισμένα.