02
Απρ
2017
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ UNESCO

Η Ροτόντα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ήταν το καλύτερο σκηνικό για την εναρκτήρια εκδήλωση της Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου UNESCO, χθες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι 70 εκπρόσωποι Εθνικών Επιτροπών του οργανισμού από 35 χώρες της Ευρώπης και από τον Καναδά που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης της 3ης Ετήσιας Άτυπης Συνάντησης των Εθνικών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Δικτύου UNESCO αναζητούν την τόνωση της συνεργασίας των μελών του Δικτύου τόσο μεταξύ τους όσο και με πολυάριθμα Δίκτυα της UNESCO και την κοινωνία των πολιτών.

Απώτερος στόχος της συνάντησης είναι η συμβολή των Εθνικών Επιτροπών στην αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη υλοποίηση των αποστολών του διεθνούς οργανισμού, όπως υπογράμμισε και  η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (2-5 Απριλίου 2017) θα συζητηθούν οι προτεραιότητες του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία.

Στη Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η ΠΕΔΚΜ ως ευγενική χορηγός της εκδήλωσης με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις συζητήσεις θεμάτων σχετικών με τα δίκτυα συνεργασιών της UNESCO, με τις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει και με το όραμα του διεθνούς Οργανισμού του ΟΗΕ για την περίοδο ως το 2030.