29
Ιαν
2019
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ Η/Υ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

ΠΕΔ-ΚΜ: Δημιούργησε Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στα Διαβατά, για την εκπαίδευση των νέων και την επικοινωνία των φιλοξενουμένων με συγγενικά τους πρόσωπα

Λ. Κυρίζογλου: «Είμαστε υπέρ της, με θετικό τρόπο, προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων. Τα παιδιά πρέπει να είναι μέτοχοι και εν συνεχεία, κάτοχοι της ελληνικής παιδείας»

Στην προσφορά νέων υπηρεσιών προς μετανάστες και πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, προχώρηση η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔ-ΚΜ), με στόχο την εκπαίδευση τους στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα, μέσω skype.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αίθουσας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους χώρους του κέντρου, ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος παρέδωσε σήμερα το έργο «Δημιουργία Χώρου Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στην Ανοιχτή Δομή Υποδοχής Προσφύγων Διβατών», που χρηματοδοτήθηκε από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στον προϊστάμενο της Δομής, Κώστα Σιμιτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου σκοπός της ΠΕΔ-ΚΜ είναι να στηρίξει τον πληθυσμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, κυρίως όμως του νέους, ώστε να εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες και να μπορούν να επικοινωνούν με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα.

«Ως ΠΕΔ-ΚΜ είμαστε υπέρ της, με θετικό τρόπο, προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων. Σε ότι αφορά στα παιδιά, είμαι υπέρ του είναι μέτοχοι και εν συνεχεία, κάτοχοι της ελληνικής παιδείας. Έτσι, μεγαλώνοντας και στις χώρες τους, αλλά και όπου γης θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελληνικής παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού που έχει Οικουμενικό χαρακτήρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου.