26
Σεπ
2018
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συνεχίζεται η εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νέες Ημερίδες στους Δήμους Βέροιας και Έδεσσας την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Στους δήμους Βέροιας και Έδεσσας συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι επιμορφωτικές – ενημερωτικές ημερίδες για τους παιδικούς εμβολιασμούς, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε συνεργασία με τη Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Στόχος είναι να ενημερωθούν το προσωπικό των ΟΤΑ και οι διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρων  εμβολιασμών των παιδιών που φοιτούν σε αυτές τις δομές.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου  η ημερίδα θα γίνει στο Δήμο Βέροιας, με εισηγήτρια την παιδίατρο  Ευαγγελία Φαρίνη, η οποία θα ενημερώσει τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας ΗμαθίαςΑλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου η δράση θα συνεχιστεί στο Δήμο Έδεσσας με εισηγητή τον παιδίατρο, Νικόλαο Καρανταγλή, ενώ θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των παιδικών  δομών των Δήμων  Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας, Σκύδρας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις, τις οποίες στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω”. αφορούν σε  7 ημερίδες, άρχισαν από το Δήμο Σερρών και το Δήμο Πολυγύρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους των πρωτευουσών των επτά  νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής).

«Τα εμβόλια είναι τα ασφαλέστερα σκευάσματα»

Μιλώντας στην ημερίδα που έγινε στον Δήμο Πολυγύρου, ο παιδίατρος  Νικόλαος Καρανταγλής, ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια είναι από τα ασφαλέστερα σκευάσματα, και διευκρίνισε ότι υπάρχει εκτενής και πολυετής εμπειρία σχετικά με αυτό το ζήτημα και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να προκαλούν προβλήματα μακροπρόθεσμα.

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων που ανακαλύφθηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια δεν υπερφορτώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, αλλά παρέχουν στο παιδί τα αντισώματα που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις σοβαρές ασθένειες από τις οποίες προστατεύουν.

Ο κ. Καρανταγλής υποστήριξε ακόμη, ότι εκτός από τον εαυτό του, όποιος εμβολιάζεται συμβάλλει στη Συλλογική Ανοσία που είναι απαραίτητη για την προστασία όλων γύρω μας, των αγαπημένων μας και των πιο αδύναμων που δε μπορούν για διάφορους λόγους να εμβολιαστούν.

«Αποτελεί επομένως και πράξη κοινωνικής ευθύνης ο εμβολιασμός» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα ασφαλή, καθώς οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, όπως η FDA στην Αμερική, ο ΕΜΕΑ στην Ευρώπη και ο ΕΟΦ στην Ελλάδα, θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια και ποιοτικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εμβολίων πριν και μετά την έγκριση και κυκλοφορία τους.

Κληθείς μάλιστα να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το αν τα παιδιά μπορούν να ενισχυθούν με άλλες εναλλακτικές ή ομοιοπαθητικές μεθόδους, αντί να εμβολιαστούν, δήλωσε πως «τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια παιδικές ζωές και δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης που να μπορεί να τα αντικαταστήσει».