20
Απρ
2018
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΔ-ΚΜ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ –ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 14.00 Μ.Μ

Στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, (οδός Εθνικής Αντίστασης, αρ. 36, Κουφάλια), συνεδριάζει την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14.00 μ.μ στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση του Δήμου Χαλκηδόνος, που θα φιλοξενήσει τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση της ΠΕΔ – ΚΜ στον Πέτρο Καλαϊτζή, εθελοντή συνεργάτη του Δήμου Χαλκηδόνος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στο συμβούλιο αφορούν στα συμπεράσματα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (17-04-2018) και στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (19-20 Απρ. 2018).

Μείζον ζήτημα που θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση αποτελεί η ΕΥΑΘ: η αίτηση ακύρωσης της υπαγωγής της στο Υπερταμείο, την οποία έχουν ασκήσει η ΠΕΔΚΜ, συλλογικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες-καταναλωτές της ΕΥΑΘ, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 15 Μαΐου 2018.

Επίσης θα συζητηθούν οι προτάσεις-αιτήματα του Δήμου Παιονίας για την κατασκευή του τμήματος ΠΑΘΕ από Μάλγαρα μέχρι Πολύκαστρο, αλλά και τα αιτήματα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για ενίσχυση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού τους. Ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει και ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ

Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ θα επισκεφτούν το Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου, στις 11.15 π.μ θα  επισκεφτούν το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ – Γέφυρα και στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτούν το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Κουφαλίων.

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Παρουσίαση φιλοξενούντος Δήμου, – Απονομή τιμητικής διάκρισης ΠΕΔΚΜ στον κο Πέτρο Καλαϊτζή, εθελοντή συνεργάτη Δήμου Χαλκηδόνος.
  2. Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 3/2018.
  3. Έγκριση συμμετοχής στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Αθήνα, 17-04-2018).
  4. Έγκριση συμμετοχής στο Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ (Αθήνα, 18-19 Απρ. 2018).
  5. ΕΥΑΘ.
  6. Προτάσεις-αιτήματα Δήμου Παιονίας για την κατασκευή του τμήματος ΠΑΘΕ από Μάλγαρα μέχρι Πολύκαστρο.
  7. Πρόταση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για διοργάνωση Συνάντησης Ενημέρωσης για τον θεσμό της Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ.
  8. Έγκριση υποστήριξης αιτήματος Δήμου Νέας Προποντίδας για διοργάνωση εμποροπανηγύρεων και υπαιθρίων αγορών από Δημοτικές Επιχειρήσεις.
  9. Αίτημα Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων για συναντήσεις με ΠΕΔ και Δήμους.
  10. Αίτημα Μ. Μαυροματίδου για απόσπαση στην ΠΕΔΚΜ.
  11. Έγκριση και υποβολή πινάκων ΠΕΔΚΜ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2021 του υποτομέα ΤΑ.
  12. Αίτημα ΑΝΘ «Θεαγένειο» για ενίσχυση εξοπλισμού ΜΕΘ.
  13. Αίτημα ΜΕΘ Παίδων ΓΝΘ Ιπποκράτειο για ενίσχυση εξοπλισμού.
  14. Αίτημα Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος για ενίσχυση εξοπλισμού νέας δομής-εγκαταστάσεων.
  15. Συμμετοχή ή μη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Κιλκίς (σχετ. απόφ. 70/2017).
  16. Ορισμός εκπροσώπων σε Επιτροπές Διαγωνισμών Έργων της «Εγνατία Οδός α.ε.» έτους 2018 (έγκριση).
  17. Ορισμός εκπροσώπων σε Επιτροπές Διαγωνισμών Έργων της Υ/δνσης Τεχνικών Έργων Κιλκίς έτους 2018 (έγκριση).
  18. Ενημέρωση-Ανακοινώσεις.-