16
Νοέ
2017
«Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΈΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αιρετών και στελεχών στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας των Δήμων για το 2018 το οποίο έχει ανακηρυχθεί έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel ημερίδα με θέμα «Η τοπική αυτοδιοίκηση συναντά την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά: Ιδέες και Δράσεις για το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς» την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία» και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι προοπτικές αναγνώρισης και προώθησης πολιτιστικών δράσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όπως και η σημασία του πολιτισμού στην διάδοση της γνώσης μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών καθώς και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος συνέδεσε τη σημασία του πολιτισμού με τη λειτουργία της δημοκρατίας τονίζοντας ότι με την προαγωγή του πολιτισμού προάγονται και οι δημοκρατικές αξίες.